Poker

Dec 15
2014

Tillsammans med spelautomater hör poker till de populäraste kasinospelen online. En starkt bidragande orsak till detta är att de flesta av oss redan är bekanta med spelet och vi spelar det ofta tillsammans med vänner i sociala sammanhang.

Poker

Det är enkelt att lära sig grunderna, men för att bemästra spelet krävs ofta många års träning. Det finnas alltid nya saker att lära sig och det gäller att hålla sig uppdaterad på nya trender och strategier. Spelets enkelhet in kombination med dess komplexitet är en bidragande orsak till dess popularitet.

Pokervarianter

Poker kan spelas i otaliga varianter och kombinationer, det finns varianter som Texas hold’em, Omaha, Seven Card Stud, Razz eller Mörkpoker. Idag är spelformerna Texas hold’em och Omaha de mest populära varianterna. Texas hold’em är den dock den klart dominerande pokervarianten då den står för merparten av pokersajternas turneringar och kontantspel. Texas hold’em spelas med två hålkort medan man spelar med fyra hålkort i Omaha. Med fyra stycken hålkort blir Omaha ett något mer actionfyllt spel med högre varians jämfört med hold’em. Omaha spelas vanligtvis också i pot limit medan hold’em oftast spelas i no limit.

Bemästra spelet

Poker är ett spel med satsningar, om du tror att du har bästa handen så satsar du på den eller om du tror att du kan vinna utan att ha den bästa handen så kan du också bluffa hem potten. Allt handlar om beslut, att göra rätt avvägning och riskbedömning vid rätt tillfälle. Det finns många olika spelstilar och det går inte med enkelhet säga att den ena är bättre än den andra då flertalet spelstilar visat sig vara framgångsrika. Utgå ifrån grundläggande spelstrategi och bygg sen din egen unika spelstil på det, en spelstil som du känner dig bekväm med och som du anser dig behärska. Genom att spela och träna mycket kommer du komma underfund med hur du vill spela. Börja med att lära dig grunderna, det finns flera bra pokerskolor på nätet, här hos Poker.se till exempel.

För att bli duktig på poker så finns inga genvägar utan precis som med mycket annat så är det fokusering och hårt arbete som gäller om du ska få resultat. Den regerande svenske världsmästaren Martin Jacobson är ett lysande exempel på att just hårt arbete och extrem fokusering lönat sig. Jacobson vann poker-VM nu i år i Las Vegas med triss i tior.

Comments are closed.